Što sve treba znati ako se planirate udati trudni

Ako ste mladenka koja očekuje dijete, vjerojatno imate važnije stvari u glavi od planiranja kako ćete savršeno koračati prema oltaru. Uz pripreme za dolazak djeteta, jedva da imate vremena planirati išta više. Ali to ne znači da ne možete i vi imati veliko vjenčanje.

Planiranje vjenčanja dok ste trudni nije nimalo lako, bez obzira planirate li malo ingtimno vjenčanje ili veliku zabavu za puno uzvanika. Zato smo vam mi pripremili nekoliko trikova koji će vam pomoći da vam veliki dan prođe u najboljem sjećanju.

Vjenčanicu isprobajte što kasnije

Tijelo trudnice mijenja se iz tjedna u tjedan. Trbuščić raste, a mjere se ne mogu planirati unaprijed. Slobodno se opustite u rukama profesionalnih stilistica koje će vam u Royal Brideu najbolje pomoći oko ovog velikog koraka.

 

Planirajte pauze

I da niste trudni, umarali biste se od toliko stvari koje vas čekaju u pripremi. Trudnice se umaraju češće i više, zato u planiranje bilo koje vrste, u raspored ubacite i pauze. Stres je najgori prijatelj svima, a pogotovo trudnici. Vaše je tjelesno i emocionalno zdravlje važnije od detalja koji, realno, i nisu toliko važni. Zato uzmite i više vremena nego mislite da će vam trebati i polako skidajte stvari s popisa.

Ne zaboravite – pauze planirajte i unutar ceremonije velikog dana!

Odaberite osobu za wc

Svaka mladenka u vjenčanici treba malu pomoć oko ovog delikatnog trenutka. Trudnica tu osobu treba isto. Odaberite tu osobu unaprijed i neka uvijek bude uz vas ili barem negdje blizu.

 

Sjednite

Vjenčanja traju. Cijeli dan. Ponegdje i dulje, ovisno o tradiciji. Bilo koja mladenka, a bome i dobar dio svatova, na kraju dana ne osjeća noge. Zato vi planirajte sjesti svakih 15 minuta.

 

Royal Bride planiranje vjenčanja trudnica

Spakirajte si užinu

I to nekoliko komada. Neka vam je pri ruci uvijek nešto što možete gricnuti u trenucima smanjene energije ili ako osjetite glad. U torbi uvijek možete nositi mali sendvič, bananu, neko drugo voće, smoothie, sir ili slično. A ako vas itko pogleda krivo – samo ih podsjetite na onu staru narodnu, koja kaže da će svi koji naljute trudnicu dobiti jačmenac.

Kad dođe veliki dan, vrijedi isto pravilo! Puno vode i jedite kad god vam to paše. I ona stara narodna isto vrijedi.

Posvetite pažnju meniju

Dok planirate meni na vjenčanju, imajte na umu da ste trudni i da neke trudnice ne mogu jesti sve. Također, trudnice bi trebale izbjegavati nepasterizirane sireve i nedovoljno termički obrađeno meso. Uostalom, kad već planirate meni za sve, zašto biste se osjećali zapostavljeno i imali samo svoj meni – neka svi jednu ono što ćete i vi jesti. Rebrica, fileti i lagana hrana će svima odgovarati, a vi ćete uživati u istom.

Ne zaboravite kolače i tortu. Ako ćete je sami naručivati, uzmite neku lakšu, s voćem, a ako će vam je netko raditi, dogovorite se oko sastojaka.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *