Što učiniti kad ste spremni za brak, ali on nikako da klekne

Ima li romantičnijeg trenutka od onog gdje ju on zaljubljeno pogleda, duboko u oči, klekne pred njom, otvori kutijicu s prekrasnim prstenom i upita: “hoćeš li se udati za mene?“?

Neke su djevojke ovaj trenutak, i onaj raskošni najsvečaniji vjenčani dan, zamišljale od prvog romantičnog filma, koji su gledale još kad su bile male. I imaju isplanirano sve: znaju kako će haljina izgledati, kako će urediti prostoriju za vjenčanje, znaju u kojoj će se crkvi udati i gdje će na medeni mjesec… Sve je spremno. Samo se čeka to važno pitanje i sve kreće kao podmazana mašina. Jedina stvar koja se u međuvremenu mijenjala je popis glazbe koja će držati raspoloženje i popis uzvanika.

Ali što ako on nikako da konačno postavi to pitanje?

planiranje vjenčanja

On je divan, vi ste divni, ma baš ste predivni par. Dovoljno ste dugo zajedno i odlučili ste da je vrijeme za sljedeći korak. Uostalom, sve su vam se frendice po Fejsu zaručile ili udale i sad je na vama red. Samo on nikako da klekne.

Toliko razmišljate o trenutku kad bi vas mogao (trebao već) zaprositi da svaki put kad se on sagne, vi ste spremni na eksploziju sreće i suza radosnica. A on se svaki put samo ustane, a vi doživite još jedno razočaranje.

Već ste pronašli savršenu vjenčanicu iz naše najnovije kolekcije, imate vezu za najbolji restoran u gradu, imate fotografa, bend, kumu… Na vrhuncu ste ljepote i plodnosti. Pa dokle više trebate čekati?
Vrijeme je da uzmete stvari u svoje ruke. 😉

Zato smo mi tu – i imamo plan!

Korak 1: Ispipavanje terena

Za početak, a ovo je od krucijalne važnosti, vrijeme je da uopće ispitate njegove namjere. Morate biti 100% sigurni da se on vidi s vama i da želi brak. U ovom stoljeću!

Započnite razgovor o tome kako se vidite u budućnosti zajedno, gdje biste željeli živjeli i kako bi to mjesto izgledalo, kako biste uredili interijer, što biste voljeli raditi, koliko djece i koje kućne ljubimce biste htjeli imati i slično. Kako biste lakše kreirali atmosferu za ovaj razgovor, pogledajte zajedno neku romantičnu komediju gdje na kraju likovi završe u sretnom braku. Dobro slušajte što govori i kako upotrebljava riječi dok opisuje budućnost s vama. Svaka riječ koju upotrijebi može itekako dobro nagovijestiti buduće događaje. Uostalom, morate moći ponoviti sve te riječi kako biste objektivno mogli prokomentirati cijeli razgovor s prijateljicama. Jer više je glava uvijek pametnije od jedne.

Korak 2: As u rukavu

Ako se on ne ponaša baš kako ste planirali, ne možete ga još pročitati i niste sigurni koliko biste još suptilnih signala trebali baciti u njegovom smjeru, krenite strateški. Popričajte s njegovom mamom.

Suptilni signali njegovoj će mami itekako biti jasni. Jer svaka mama želi unučiće. Pričajte joj o tome koliko volite njezinog divnog sina, kojeg je ona tako divno odgojila, kako jedva čekate da joj rodite unuke i kako ste uzbuđeni oko zajedničkih obiteljskih proslava.

Cilj ovog koraka jest da vas njegova mama vidi kao svoju buduću snahu, podijeli svoje pozitivne dojmove s obitelji i krene suptilno “kvocati“ svome sinu, vašem budućem suprugu, kako je vrijeme da vas oženi. Win – win!

raspored sjedenja planiranje vjenčanja

Korak 3: Pozitivne asocijacije

Koliko god ste dobro odradili korak 2, nije još vrijeme za opuštanje. Sad ga morate samo polako usmjeriti u vašem smjeru.

Pričajte o prijateljima koji su se (nedavno) zaručili i oženili. Pričajte samo pozitivne priče i o ljudima koji imaju lijepe brakove. Želite samo lijepe i pozitivne asocijacije na brak i zaruke. Prepričavajte priče o zarukama, dajte svoje viđenje i pitajte njega za mišljenje: biste li vi to drugačije odradili, što vam se svidjelo, je li vam bolja intimnija prosidba ili biste radije htjeli da vas se zaprosi na nekom obiteljskom okupljanju. Pomozite mu da sazna sve detalje vaših idealnih zaruka.

tatjana-ljubav-na-prvi-pogled

Korak 4: Strateški shopping

Ovo nije običan shopping. Ovo je vrlo važan korak, naravno, ako želite da vas iznenadi upravo onim prstenom koji želite.

Odite u dućan zajedno i baš slučajno prođite pored trgovina u kojima ćete vidjeti tako divno prstenje. Divite im se malo preko izloga i dajte mu do znanja na koji ste prsten mislili kad ste rekli da je savršen. Ne bojte se i ući zajedno i isprobajte prsten koji želite – važno je da on dobro upamti koji je to prsten.

Ako on predloži da isprobate prsten – to je to! Čestitamo!

Nema na čemu! 😉

 

Sljedeći je korak planiranje djevojačke večeri i vašeg najvećeg dana u životu. 
Slobodno nas odmah nazovite i dogovorite svoj termin za isprobavanje savršene vjenčanice.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *