Šljokice na vjenčanju – kič ili glam? Evo kako naći ravnotežu

Za neke su djetinjaste i znak neukusa, drugi ih naprosto obožavaju – no, kako god bilo, moramo priznati da šljokice daju touch razigranosti i dodatnog sjaja kako u našoj garderobi, make-up stilu, modnim dodacima, tako i u dekoru općenito. Ako želite svoje vjenčanje učiniti glamuroznijim, šljokice nisu loš izbor- samo treba znati kako i gdje ih upotrijebiti – da ne bismo pretjerali i postigli kontra efekt. Vaš Royal Bride tim pronašao je načine da šljokice ukombinirate u svoje vjenčanje, a da pri tom ne “skliznete” u nepoželjni kič.

royal-bride-sljokice

Some Girls Are Just Born with Glitter in Their Veins.

1. Mladenci okupani šljokicama

Umjesto klasičnih konfeta ili riže koji se bacaju u zrak pri izlasku mladenaca iz crkve ili iz matičnog ureda, gosti mogu bacati latice ruže, dio kojih je obojan šljokičastim sprejom. Ovo će dati posebno svjetlucav efekt tom trenutku za pamćenje, a fotograf će Vam biti osobito zahvalan jer će dobiti odlične kadrove za doista senzacionalne fotografije. Samo bacanje šljokica ne preporučujemo, osim ako ne želite do kraja dana skidati šljokice iz kose i s odjeće.

2. Šljokice na zahvalnicama

Rubove zahvalnica koje će gosti ponijeti kući možete dekorirati šljokicama. Tako nešto neće djelovati pretjerano, osobito ako odaberete šljokice u boji koja odgovara samoj boji zahvalnice. Isto možete učiniti i s karticama s imenima gostiju za stolove.

3. Šljokice su tako slatke
Tako su slatke, da bismo ih mogli pojesti. Zašto ne? Postoje jestive šljokice koje su idealni ukras za muffine i manje kolačiće iz kalupa ili slatke zalogaje u košaricama.

Također, posebno za ljetna vjenčanja kad se poslužuju kokteli, čaše se mogu ukrasiti šljokičastim dekoracijama. Ovo izgleda posebno efektno u ljetnim noćima, uz prskalice.

4. Šljokice na noktima

Ako ne nosite dijamantni prsten s kojeg zasigurno ne želite skrenuti pažnjuna manikuru, možete si dozvoliti ponešto šljokicana noktima. Nakit sa šljokicama radije zaobiđite jer bi mogao djelovati jeftino.

5. Šljokičasti detalji u dekoru

To može biti jedan stoljnjak posut šljokicama na kojem ćete gostima prezentirati svadbenu  tortu ili šljokičaste mašne za vaze na stolovima. Opet, bitno je da se odlučite za samo jednu boja šljokica i da ta boja odgovara uz osnove boje koje ste odabrali za dekor svog vjenčanja. Ako se Vaše vjenčanje odigrava u vrijeme Adventa, zlatne šljokice će se sasvim dobro uklapati u atmosferu.

6. Šljokice na haljinama djeveruša

Šljokice možda nisu najbolji izbor za samu vjenčanicu (osim detalja), ali djeveruše si mogu dopustiti šljokičaste haljine – ako se to Vama ne čini previše. Za samu mladenku, ograničili bismo se na šljokice na cipelama, ukoliko takve cipele pašu uz izabranu vjenčanicu.

Šljokice su simpatičan način da Vašem vjenčanju i Vašem izgledu podarite ono nešto: dašak originalnosti i posebnosti. Ipak, ne zaboravite, uz previše sjaja i svjetlucavih detalja lako može postići neželjeni efekt „božićne jelke“. Sofisticiranost i decentni ukrasi mnogo su bolji izbor – osim ako ne planirate vjenčanje u Las Vegasu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *