Savršen outfit za njega: mladoženja u kojeg ćete se zaljubiti ponovno

Dakako, na svoj veliki dan mladoženja želi biti u svom najboljem izdanju i dostojan svoje predivne odabranice. Sastavili smo nekoliko savjeta za mladoženje kako bi se i oni osjećali dobro u vlastitoj koži i kako bi pronašli odijelo bez suvišnog stresa. Pokažite ovo svom budućem suprugu prije no krene u potragu za odijelom te modnim dodacima koje će nositi na vjenčanju – i olakšajte mu posao.

1. Odijelo koje stoji kao saliveno

Kod ove točke naprosto nema kompromisa, odijelo mora biti krojeno tako da savršeno pristaje. U protivnome, čak i najskuplje odijelo koje možete naći neće izgledati dobro. Rukavi moraju biti dovoljno široki oko ramena te dovoljno dugački da omogućavaju normalno kretanje ruku. Rukavi košulje ispod sakoa trebali bi se vidjeti u dužini oko 1 cm. Prorez na stražnjem dijelu sakoa ne bi se trebao otvarati jer to znači da je sako preuzak – a sako bi trebao prekrivati stražnjicu. Jastučići za ramena trebaju završiti gdje i sama ramena. Ovratnik bi trebao biti dovoljno uzak uz vrat i sa strana vrata da ne ostavlja „lufta“ i ne stvara nikakve nabore. Hlače bi trebale biti dovoljno dugačke i udobne da se u njima može i stajati i sjediti te bi trebale prekrivati otprilike trećinu gornje površine cipele. Također, kravata bi trebala dobro prianjati na ovratnik košulje, a širina kravate trebala bi se podudarati sa širinom revera.

2. Odijelo birano prema obliku tijela
Baš kao što savjetujemo i našim mladenkama pri odabiru vjenčanice, neka mladoženja bira odijelo prema tipu svoje tjelesne građe- nije svaki kroj odijela za svakoga.

Visoki i mršavi muškarci dobro će izgledati u klasičnom smokingu, a ako žele vizualno dodati malo mase, neka izaberu prsluk s gumbima ili pak sako s dvostrukim kopčanjem. S druge strane, muškarci koji žele djelovati vitkije neka biraju sako s malim suženjem u području struka te odijelo koje savršeno prati liniju tijela. Također, za kamufliranje trbuha učinkovit je sako s jednim redom od dva ili tri gumba od kojih je jedan postavljen što niže ispod linije struka. Za muškarce s kojim kilogramom viška ne preporučuju se odijala svjetlijih boja jer vizualno proširuju tijelo.

mladozenja

Putting on a beautifully designed suit elevates my spirit, extols my sense of self, and helps define me as a man to whom details matter.

Gay Talese
3. Dobro usklađen par

Možda je samo po sebi jasno, no nije na odmet spomenuti, outfit mladoženje treba dobro funkcionirati uz vjenčanicu mladenke. Vjenčanje je izvrsna prilika da se svijetu pokažete kao usklađen par na svakom nivou – pa tako i onom modnom. Bitno je dakle da uskladite stilove – ako će ona nositi raskošnu krinolinu i njegovo bi odijelo trebalo biti klasično i crno ili boje ugljena. Ako je ona pak odabrala neku moderniju verziju vjenčanice uskog kroja i mladoženja treba, na primjer, odabrati slim fit odijelo u nekoj nijansi sive ili plave – veliku ponudu takvih odijela pronaći ćete u Royal Black salonu. Cilj je postići vizualnu harmoniju.

4. Odijelo koje odgovara stilu vjenčanja

Ako će Vaše vjenčanje biti više formalnog karaktera, neka takvo bude i Vaše odijelo (tamno odijelo s kravatom ili leptir mašnom, klasičnog kroja i sašiveno od težeg materijala). S druge strane, ako će ceremonija biti više u opuštenom stilu, mladoženja može imati slobodnije ruke i odabrati nešto ležernije, od laganijeg materijala i u nekoj manje konvencionalnoj boji kao što je plava, bordo ili čak bijela.

5. Sve je u detaljima

Budući mladoženje nikako ne bi trebali podcijeniti važnost modnih detalja i cipela koji itekako doprinose cjelokupnom outfitu – ili ga, ako su nespretno odabrani, narušavaju. Jasno, boja cipela mora biti usklađena s bojom odijela- crne cipele dobro funkcioniraju uz sve boje odijela, osim smeđe. Smeđe cipele bolje odgovaraju uz plavo ili svjetlije sivo odijelo. Čarape trebaju biti dovoljno dugačke da ne pokazuju golu kožu lista. Cipele bi trebale biti iste boje kao remen, koji djeluje modernije ako je uži.

Kravata bi trebala biti tamnija od košulje i ne bi smjela biti duža od linije struka. Džepni rupčić neka ne bude iste boje i dezena kao kravata. Bilo da se radi o leptir-mašni, kravati, džepnom rupčiću ili satu, muškarci bi se trebali ohrabriti da kroz odabir tih detalja u konačni izgled unesu dašak svog osobnog stila.

Vaš Royal Bride tim

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *