Želite vjenčanje u tjednu: je li to dobra ideja?

San svake djevojke je imati savršeno vjenčanje. Uključuje li taj san i dan u tjhdednu i je li vjenčanje tijekom tjedna dobra odluka?

Za neke djevojke savršeno vjenčanje znači tradicionalniji pristup: subota, ceremonija u crkvi, okupljanje u nekoj velikoj sali za vjenčanja, večera i zabava za uzvanike do ranih jutarnjih sati.

Za druge djevojke san o savršenom vjenčanju znači neko neočekivano mjesto koje inače nije pripremljeno za vjenčanja, šator ili nešto slično, ceremonija vjenčanja možda u kreiranoj sjenici negdje vani i sve to tijekom tjedna.

Je li vjenčanje tijekom tjedna dobra ili loša ideja?

Da se razumijemo, vaše je vjenčanje dan koji vi želite proslaviti i možete odabrati dan koji god vama odgovara i mjesto koje samo vi želite. I ako ima netko tko se tome protivi, ne mora vam niti dolaziti ili neka zauvijek zašuti.

No, svejedno se postavlja pitanje kako pristupiti ovom važnom djelu planiranja vjenčanja.

Pozitivne strane planiranja vjenčanja tijekom tjedna

Ako planirate vjenčanje tijekom tjedna, od ponedjeljka do petka, to najčešće znači da ćete jednostavnije i brže pronaći slobodne termine za sve: crkveni termin, matičara, salu za večeru, fotografa, bend, kolače… ma sve!

Također, bit će i jeftinije jer nema gužve, jer su termini u tjednu najčešće potpuno slobodni. To znači i da ćete se tijekom vikenda stići i odmoriti. A ako ste planirali medeni mjesec odmah nakon vjenčanja, imat ćete se vremena i spremiti za put.

Izgleda da je planiranje vjenčanja tijekom tjedna odlična ideja. Barem za vas.

A što je s vašim uzvanicima?

 

Negativne strane planiranja vjenčanja tijekom tjedna

Planiranje vjenčanja tijekom tjedna može rezultirati manjim brojem uzvanika.

Zato vodite računa da im ostavite dovoljno vremena za planiranje. Radni dan vama ne čini veliku razliku, međutim mnogi od njih na taj dan rade punim radnim vremenom. Uzmite u obzir i to da im treba vremena da dođu s posla, spreme se i dođu do mjesta gdje ste isplanirali vjenčanje.

Također, naglasite im da se radi o određenom danu u tjednu, jer se uglavnom pretpostavlja da je vjenčanje u subotu pa da ne bi zaboravili na vaše vjenčanje i pojavili se zbunjeni kasnije, javite im na vrijeme sve detalje.

 

No, najvažnije od svega – važno je da se vi dobro provedete.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *