Pas na vjenčanju – zgodna ideja ili siguran put u katastrofu?

Na svoj veliki dan želite biti okruženi svima koje volite – obitelji, prijateljima, dragim kolegama s posla… I, zašto ne, svojim četveronožnim ljubimcima. Naši nas dlakavci uveseljavaju, s njima dijelimo mnoge lijepe trenutke i za mnoge od nas i oni su članovi obitelji. Pas na vjenčanju nije nemoguća misija – ako planirate unaprijed i spriječite sve što bi eventualno moglo poći krivo. Zato pročitajte naš kratki savjetnik kako bi svim Vašim gostima ovaj dan ostao u najljepšem sjećanju.

Vi ste osoba koja najbolje poznaje svog psa. Možete unaprijed predvidjeti postoji li šansa da, ako dovedete ljubimca na vjenčanje, sve završi katastrofom. Znate na što mislimo: Vaš Lucky krade tortu sa stola, obavlja nuždu po cipelama Vaše tete ili nezaustavljivo laje usred prvog plesa.

Ako je Vaš pas pomalo neodgojen i nepredvidiv, svakako savjetujemo da na dan vjenčanja ostane doma. Također, ako znate da Vašeg dlakavca izbezumljuju glasni zvukovi i puno ljudi, možda bi mu ovakvo događanje moglo biti previše.

Vjerojatno želite imati koju zgodnu fotografiju sa svojim vjernim ljubimcem, ali takvo fotografiranje možete obaviti dok ste još doma ili psa možete povesti na dan kad imate zakazano fotografiranje. Tako ćete imati lijepu uspomenu, a izbjeći ćete eventualno stresne situacije.

Ako ste čvrsto odlučili da Vaš omiljeni lajavac bude prisutan na vjenčanju, bilo bi dobro da neku osobu koju poznaje zadužite za babysitting.

Morate biti svjesni toga da nećete imati vremena baviti se svojim ljubimcem, zato trebate osobu od povjerenja koja će biti uz psa čitavo vrijeme i paziti na njegove potrebe – kao i na to da ne ometa druge uzvanike ako im to ne odgovara.

Nema nikakve potrebe da pas bude čitavo vrijeme vjenčanja s Vama, pogotovo ako se vjenčanje odvija u zatvorenom prostoru i traje do dugo u noć. Čak i ako je vjenčanje zamišljeno kao manje formalno, za svakog psa to će biti previše. Razmislite o tome da pas bude gost nekoliko sati i pobrinite se da mu osigurate čuvanje za kasnije.

Jasno je da obožavate svoj psećeg prijatelja, ali morate misliti i na druge goste. Bi li nekome od njih pas smetao? Ima li među Vašim uzvanicima male djece ili nekoga tko se boji pasa? Vaša je obaveza da svim Vašim gostima bude ugodno.

I zapamtite,to što ste Vi odlučili svog četveronožnog ljubimca uključiti u svoj najveći dan, ne znači da to mogu učiniti i Vaši gosti. Više od jednog psa na događanju lako može značiti kaos. Nemojte to dozvoliti.

Obične fotografije s vjenčanja su dosadne. Zato fotografi smišljaju nove, maštovite načine kako dobiti originalne fotografije. Nije ni čudo da su i psi sve omiljeniji motivi kad su u pitanju fotografije mladenaca.

U Americi je to već neko vrijeme trend, a polako postaje in i kod nas: psi tako nose leptir-mašne, ukrasne ogrlice, vjenčiće i kravate. Možda Vam se tako nešto čini kao nepotrebno pretjerivanje, a možda Vam je baš simpatično – u svakom slučaju ako se odlučite na poseban, svečani outfit za svog ljubimca, najprije uzmite u obzir njegove potrebe. Vaš pas treba se osjećati ugodno i sigurno, nemojte očekivati od njega da sudjeluje o napornom fotografiranju ako mu to predstavlja stres.

Dan vjenčanja Vaš je veliki dan i dakako da sve Vaše želje trebaju biti ispunjene. Ako ove nezaboravne trenutke želite podijeliti sa svojim psećim najboljim prijateljem, neka tako i bude. Prema iskustvima nekih naših Royal mladenki, psi kao gosti bili su dobra odluka: sve je prošlo glatko, a četveronožni ljubimac unio je još više veselja i dašak originalnosti u cijelo događanje. No, budite oprezni, procijenite koliko Vaš pas može izdržati i mislite na udobnost i sigurnost svojih gostiju, kako onih četveronožnih, tako i dvonožnih.

Vaš Royal Bride tim

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *