Za moderne mladenke – vjenčanica u boji

Bijele vjenčanice i dalje su najpopularnije haljine među mladenkama. Nitko se više ne opterećuje pitanjem nevinosti koju bijela simbolizira –ovakvu vjenčanicu u 21. stoljeću može nositi svaka mladenka, pa i ona s okruglim trudničkim trbuhom – i tako bi i trebalo biti. No, neke djevojke i žene voljne su istupiti iz tradicionalnih okvira te se odlučuju se za bež ili nježno rozu haljinu. One još hrabrije, koje vjenčanicu doživljavaju i kao vlastiti modni izričaj, biraju čak i intenzivnije boje, kao što su plava, zelena ili purpurna. Royal Bride by Ivana Bilić donosi ideje za mladenke koje žele biti drukčije.

Za to što vjenčanicu prvenstveno doživljavamo kao bijelu haljinu glavni je „krivac“ Kraljica Viktorija koja je takvu haljinu nosila na svom vjenčanju 1840. godine.

Od tada su bijele vjenčanice postale simbolom dobrostojećih mladenki – samo one su si mogle priuštiti platiti šivanje bijele haljine koju će nositi u jednoj jedinoj prilici. Prije toga, mladenke su za vjenčanje nosile najbolju haljinu iz svog ormara, bez obzira na boju. U Skandinavskoj tradiciji mladenke su nosile crne haljine, a mnogim istočnjačkim kultura žene se i danas udaju noseći crveno – boju za koju se vjeruje da donosi sreću.

Bež ili nježno roza

Za one mladenke koje ne žele tradicionalno bijelu vjenčanicu, ali ipak se nisu spremne ni previše odmaknuti od te ideje preporučujemo haljinu koja je samo nekoliko tonova od bijele- kao što je bež, boja šampanjca, boja slonovače ili nježno roza. Ovakva vjenčanica i dalje će ostati u okvirima tradicionalne vjenčanice, ali će imati dašak Vašeg osobnog stila.

Čisto bijela ne stoji svima dobro: uz blijedi ten najljepše pristaje boja bjelokosti, dok mladenkama s ružičastim tenom bolje odgovaraju kremaste, toplije nijanse. Djevojkama maslinastog tena savršeno će stajati boja šampanjca.

Vjenčanice u nježno rozoj boji posebno ističu ljepotu tamne kose s kojom stvaraju kontrast. Haljine u ovim nježnim, prirodnim tonovima idealni su izbor za romantično vjenčanje u vintage stilu.

Svjetlucavi detalji i zlatne niti

Najjednostavniji način da se „podigne“ svaka haljina jest dodavanje svjetlucavih detalja, kao što su šljokice, ušiveni kristali, sitni dijamanti ili zlatne niti. Zlatni i srebrni detalji ponovno su u modi- nekoć su bili znak pripadnosti kraljevskoj obitelji i krasili su vjenčanice pripadnica dvora. Ne zaboravite da, kao i kod nakita, zlatni tonovi bolje pristaju ženama s toplim tonom kože. S druge strane, srebrni će detalji dati poseban touch sofisticiranosti djevojkama blijede kože.

Vjenčanice u bojama dragog kamenja

Doista, ne postoji razlog zašto Vaša vjenčanica ne bi odražavala Vaš modni stil i Vašu osobnost- a nema boljeg načina da to postignete nego da odaberete haljinu u svojoj omiljenoj boji.

On wedding day you should look like yourself at your most beautiful.

Bobbi Brown, celebrity stylist
Već znate koje Vam boje najbolje pristaju uz kosu, ten i boju očiju – sigurno ste mnogo puta dobili komplimente kad ste nosili odjeću u boji koja Vam dobro stoji. Predivna smaragdno zelena, vilinski plava, boja ljiljana ili boja vina? Bile to nježnije pastelne nijanse ili intenzivne boje dragog kamenja- odaberite boju koja Vam daje samopouzdanje i u kojoj se i inače osjećate lijepom.

Budite hrabre, zaboravite na sve predrasude vezane za boje haljina i nosite ono što se Vama sviđa. Kod nas u Royal Bride salonu možemo stvoriti haljinu prema Vašoj viziji – haljinu koja je u potpunosti odraz Vašeg karaktera. Sretnice smo koje žive u vremenu kad doista možemo biti ono što jesmo bez da nas netko krivo gleda – iskoriste to. Bila to klasična krinolina, bijela kao snijeg, ili pripijena haljina u safir-plavoj – Vi ste ona koja treba biti sretna sa svojim izborom. Već ste sigurno mnogo puta čuli – najljepša mladenka je nasmijana mladenka – garantiramo Vam da je to istina.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *