Manje lijepa strana planiranja vjenčanja – svađe i nesuglasice

Planiranje vjenčanja, iako uzbudljivo i lijepo, istovremeno je jedno od najstresnijih razdoblja u životu svakog para. Toliko stvari mora „štimati“, nijedan detalj ne smije biti izostavljen, treba balansirati između želja i predviđenog budžeta i uz sve to slušati (neželjene) savjete prijatelja i rodbine. Nije ni čudo da upravo tih mjeseci, uslijed sve napetosti i nervoze, dolazi do razmirica – pa čak i svađa s onima koji su Vam najbliskiji. Pročitajte naše savjete i ostanite hladne glave u svim situacijama koje slijede.

planiranje vjenčanja
Obiteljska posla

Suvišno je reći, upravo su dani kada se članovi obitelji okupe- kao što su blagdani ili vjenčanja, ujedno i dani kad si međusobno najviše idu na živce. To Vam je već poznato. Pripremite se na to da će Vaša obitelj (kao i njegova) vrlo vjerojatno imati neka, ako ne i mnoga, očekivanja vezano za vjenčanje, koja se možda uopće neće poklapati s Vašom vizijom. Ne događa se rijetko ni da dolazi do napetosti između porodica– Vaše i obitelji Vašeg zaručnika.

Vi biste se, kao mladenka, u tom slučaju lako mogli osjećati kao da ste između dvije vatre. Ne opterećujte se time da ugodite svima – nastojte ostati smireni i pronaći kompromisno rješenje. Ne zaboravite da, iako tako možda ponekad izgleda, nitko od njih Vas ne pokušava namjerno izbaciti iz takta.
Smanjite očekivanja

Vjerovali ili ne, stres bi Vam mogli prouzročiti i oni od kojih to najmanje očekujete – Vaši prijatelji. Možda kuma koja ste odabrali ne bude izvršavala svoje obaveze onako kako ste to zamislili. Možda Vaše prijateljice budu nezadovoljne planom sjedenja gostiju. Možda se djeveruše nikako neće moći dogovoriti oko boje svojih haljina…

Jasno je da želite maksimalnu podršku od svojih prijatelja, ali ne zaboravite kako Vaše vjenčanje njima nije središnji životni događaj.

Zato, smanjite očekivanja – i spasite se nepotrebnog zamjeranja i prepirki. Također, preispitajte kakav je Vaš stav i jeste li osoba koja lako plane. Svaka medalja ima dvije strane, zar ne?

Nevolje u raju

Kao što su nam rekle već mnoge naše Royal mladenke, mjeseci u kojima se intenzivno priprema vjenčanje itekako će djelovati na vezu Vas i Vašeg budućeg supruga. Bit će mnogo prilika u kojima ćete ga vidjeti u nekom novom svjetlu te ćete vrlo vjerojatno otkriti neke njegove strane koje dio sad još nisu izašle na površinu – a koje Vam se, priznajmo, mogu više i manje sviđati.

S druge strane, ovo je izvrsna prilika da produbite Vaš odnos i poradite na međusobnoj komunikaciji. Čak i ako Vam Vaš budući suprug bude jako išao na živce i ako se uopće ne budete mogli složiti oko nekih stvari – probajte sagledati širu sliku.
najljepše vjenčanje

Planning the wedding is a trial run for your future marriage. The things you battle about now are clues to where you're going to have trouble in the future.

Tina B. Tessina, psychotherapist

Podsjetite se- što je ono doista bitno u cijeloj priči o vjenčanju? Suština je da se radi o događaju kojim slavite Vašu ljubav. Sve ostalo je manje važno i zapravo bi trebalo biti zabavno. Ponovite to sami sebi svaki put kad budete na rubu živaca – ništa nije vrijedno toga da na Vaš veliki dan ne budete opušteni i iskreno sretni.

Vaš Royal Bride tim

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *