Makeup za mladenku: 5 čestih pogrešaka koje ne želite iskusiti na vlastitoj koži

Nakon vjenčanice i frizure, treća najvažnija stvar koja čini styling svake mladenke je šminka. Dobar makeup za vjenčanje zapravo uopće nije lako postići: mladenka treba izgledati prirodno, a opet savršeno.

royal-bride-makeup-03

Happy Girls Are The Prettiest.

Audrey Hepburn

Kad je makeup u pitanju, većina mladenki prepustit će se u ruke stručnjaka – ali čak i tada može doći do ishoda s kojim neće biti skroz zadovoljne. Svakako preporučujemo da odete odabranom vizažistu s nekoliko uputa, kao i s vlastitim idejama o tome kakvu šminku želite. Ključ je u dobroj pripremi. Royal Bride donosi Vam pet najčešćih pogrešaka koje svakako ne želite iskusiti na vlastitoj koži.

1. Odluke ‘5 do 12’

Znamo da je organizacija vjenčanja velik i opsežan posao, ali nemojte dozvoliti da zapostavite tako važan faktor svog stylinga kao što je šminka. Ako ste se odlučili prepustiti u ruke stručnjaka, odaberite vizažista kojem vjerujete i čiji rad dobro poznajete ili salon koji su Vam preporučile druge mladenke. Svakako dođite na probu i donesite fotografije koje Vas inspiriraju. Odjenite majicu koja je iste boje kao Vaša odabrana vjenčanica kako biste mogle dobiti što točniji dojam o svom finalnom izgledu. Također, bilo bi dobro da otprilike složite frizuru kakvu planirate imati na dan vjenčanja.

2. Niste posvetili pažnju svojoj koži

Ako ste počeli planirati vjenčanje dovoljno unaprijed, odvojite svoje vrijeme i za samu pripremu kože lica.

Niti najskuplji i najkvalitetniji makeup neće izgledati dobro na umornoj i sivoj koži koju niste pravilno njegovali. Priuštite si nekoliko kozmetičkih tretmana u mjesecima prije velikog dana.
3. ‘Rakunove oči’

Dobili ste svršenu šminku, izgledate očaravajuće, ali onda, usred vjenčanja, maskara se razmaže, a puder se počinje topiti… I Vaš makeup više ne izgleda nimalo lijepo. Jeste li spremni za takve situacije? Kao prvo, možete ih spriječiti ako koristite fiksator šminke.

Bez obzira hoće li Vaše vjenčanje biti za hladnog dana ili usred ljeta, fiksator je must have za svaku mladenku. Bit će suza radosnica, a možda ćete se malo i uznojiti.
makeup

Računajte na to i opremite kumu neseserom s osnovnim kozmetičkim proizvodima koji bi Vam mogli zatrebati. Profesionalna šminka trebala bi trajati barem 12 sati, uz eventualne sitne popravke ruža i sjajila.

4. Zaboravili ste na fotografije
Morate znati kako se šminka uživo i šminka na fotografija može prilično razlikovati. Kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja, ako je ikako moguće obavite kratko fotografiranje nakon probnog šminkanja – tako ćete dobiti točniji dojam o tome kako ćete izgledati na fotografijama.

Ipak, uzmite u obzir to da se fotografije dodatno obrađuju i da se male nesavršenosti daju i naknadno digitalno ispraviti. Ako se šminkate sami, pripazite da ujednačite ten lica, vrata i dekoltea te da kamuflirate crvenilo kože koje fotografije mogu dodatno istaknuti.

5. Slijepo pratite trendove

Svaka je mladenka lijepa na svoj, individualni način. Velika je pogreška slijepo pratiti trenutačne trendove u šminkanju i pri tom zaboraviti na sve ono što Vas čini posebnom i drukčijom. Možda je u trendu teški tuš na očima ili koraljni ruž – a Vi inače ne nosite takvu vrstu šminke.

Dobar vizažist naglasit će ono što je na Vašem licu posebno, umjesto da pokušava dosegnuti trenutačni beauty ideal.

Šminka bi trebala pomoći da budete najbolja verzija sebe – a ne da izgledate kao netko drugi. Najvažnije je da se na svoj veliki dan Vi osjećate dobro, jer najljepša mladenka je – sretna mladenka.

Vaš Royal Bride tim

makeup
'I believe that all women are pretty without makeup – and can be pretty powerful with the right makeup' Bobbi Brown, celebrity stylist

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *