Dilema – je li najbolja prijateljica ujedno i najbolja kuma?

Ona će Vam kroz čitave pripreme za vjenčanje biti od velike pomoći, dijelit će s Vama Vaše brige i suze radosnice, stajat će uz vas kad budete izgovarali sudbonosno ‘da’… Uloga kume na vjenčanju je značajna, a prije svega trebala bi Vam pružiti emocionalnu i praktičnu podršku da što lakše prođete kroz eventualno stresne situacije. S druge strane, kuma je ta koja će čitavo događanje učiniti još ljepšim i veselijim, bez da skrene previše pozornosti na sebe. Jasno, nije lako odlučiti kome povjeriti tako važnu ulogu i ne čudi što se mnoge naše Royal mladenke na kraju odluče za svoju najbolju prijateljicu. Ako ste i Vi jedna od njih, evo što, prema iskustvima Royal Bride tima, možete očekivati…

kuma-najbolja-prijateljica

The maid of honor - the unambiguous, grown-up equivalent of wearing best friend necklaces.

Emily Giffin
Prijateljstvo na testu

Ako ste odlučili da Vaša kuma ne bude Vaša sestra, rođakinja ili neka druga članica šire ili uže obitelji, već Vaša najbolja prijateljica, trebate znati da će Vaša odluka biti i svojevrsni test Vašeg prijateljstva. Bit ćete pod stresom i imat ćete mnoga očekivanja kojima Vaša prijateljica možda nije dorasla. O tome kako ćete to skupa prebroditi uvelike ovisi i kakav će biti Vaš odnos jednom kad vjenčanje bude gotovo.

Ako se Vaša kuma pokaže kao prava prijateljica koja će požrtvovno paziti na sve Vaše potrebe i biti uz Vas, dogodit će se to da će Vaše prijateljstvo dobiti novu, dublju dimenziju – a to je nešto doista prekrasno i vrijedno.
Funkcioniranje pod stresom

Planiranje vjenčanja sastoji se od niz nesvakidašnjih situacija, od kojih su neke zabavne i uzbudljive, a neke pomalo naporne. U tom ćete razdoblju bolje upoznati svog budućeg supruga, ali i Vašu najbolju prijateljicu koju ste odabrali za kumu.

Vidjet ćete kako se ona nosi sa stresom i ponekad možda budete malo neugodno iznenađeni. S druge strane, možda na vidjelo izađu i neke pozitivne strane njenog karaktera koje prije niste toliko uočavali. U svakom slučaju, pripremite se na to da ćete se međusobno bolje upoznati.
Zaboravite na grižnju savjesti

Iako je možda nekoliko drugih Vaših prijateljica ili članica obitelji također očekivalo da baš njima povjerite ulogu kume, ne dozvolite da Vam itko nametne osjećaj grižnje savjesti. Naposljetku, Vaša obitelj zauvijek će ostati Vaša obitelj – oni će i dalje ostati uz Vas.

Odluka da najbolja prijateljica bude i Vaša kuma nije nešto što biste ikome trebali previše objašnjavati, niti se pravdati. Ako se netko osjeća izostavljeno, morat će poraditi na vlastitom egu – a to ne bi trebao biti Vaš problem.

Ako ste sigurni da i dalje želite najbolju prijateljicu za kumu, budite čvrsti u svojoj odluci. Na kraju krajeva, najbitnije je da je odluka koju ste donijela samo Vaša – i da ste poslušali vlastito srce.
kuma

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *