5 pogrešaka koje mladenke naprave mjesec dana prije vjenčanja!

Ostalo vam je još mjesec dana prije vjenčanja. Umjesto da se borite s detaljima koje još morate napraviti, trebali biste se odmarati i uživati u nekom spa tretmanu. Da, u nekom drugom svemiru!

Znate onaj osjećaj kad kupite predivne cipele i onda dan kasnije vidite još ljepše u izlogu? Što ćete učiniti tada:

  1. a) utrčati u trgovinu i kupiti i te cipele
  2. b) zaviti se misterioznim velom amnezije i pokušati zaboraviti da ste ih ikada vidjeli
  3. c) otrčati doma, uzeti cipele koje ste jučer kupili, vratiti ih i kupiti ove nove?

Što god napravili, scenarij djeluje poprilično trivijalno – kad se radi o cipelama. Ali što ćete učiniti kad planirate vjenčanje i u posljednjem trenutku imate nove, bolje ideje, a pola toga je već gotovo? E, tu se stvar itekako komplicira, stres raste, emocije se dižu, ona ideja s amnezijom se sad čini prekrasnom…

Zato smo mi tu – i zato smo vam napravili popis stvari koje nikako nemojte raditi!

1. Drastične promjene u stylingu

Odabrali ste savršenu vjenčanicu, dogovorili ste frizuru i makeup koji ste uskladili sa stilom vjenčanice. Imate sexy cipele i one predivne u koje ćete se presvući kad se umorite.

I onda vam je pala na pamet ideja šišanja ili nedajbože bojenja kose!

Najčešća promjena je upravo ta, mladenke se iz umora ili dosade planiranja vjenčanja žele nekako izdignuti i onda se događaju najgore stvari. Ako želite nešto mijenjati u stylingu prije vjenčanja – isplanirajte to s kumom, stilisticom u Royal Bride salonu vjenčanica i svojom makeup stilisticom. Svaka devijacija planiranog može povesti sve u krivom smjeru, zato budite sigurni da imate dovoljno vremena sve dobro isprobati.

 

2. Odlučili ste da sve možete sami

Žene su moćne, snažne multitasking mašine i sve mogu same. I to apsolutno stoji. Ali kad je planiranje vjenčanja u pitanju, uzmite pomoć. Pomoć može biti u obliku asistentice, poput vaše kume ili mame, osobe kojoj vjerujete, i razdijelite posao. Planiranje vjenčanja nije lako, zato postoje profesionalci koji se time bave. I imaju asistente i partnere.

Pokušajte se uvjeriti i u to da sve ne morate planirati u detalje i da je neke stvari bolje pustiti da idu svojim tijekom. Nije lako, ali pokušajte. Vama treba odmor. I ne zaboravite se zabaviti pritom. Vjenčanje je jedna velika zabava – ne dopustite si da vam to postane posao koji vas iscrpljuje!

Royal Bride planiranje vjenčanja

3. Zanemarujete goste

Vaš fokus mora ostati na vama. Vaše vjenčanje je vaš dan, a ostali su tu da ga slave s vama. No, ipak biste trebali nešto vremena podijeliti i sa svima onima koje ste pozvali. Ne zaboravite svima odgovoriti na mailove, poruke ili pozive. Dajte im više informacija odmah na početku kako biste se kasnije mogli opustiti.

 

4. Niste isplanirali vrijeme za fotografiranje

Fotografiranje najčešće ide u nekoliko ključnih trenutaka, to će vam fotograf sve objasniti kad krenete u lov na onog dobrog (uglavnom su to: fotografiranje oblačenja, dolazak gostiju, ceremonija vjenčanja u crkvi, mladenci s gostima, dolazak u restoran, večera, prvi ples, ples svih gostiju, rezanje torte…).

Ali tu je i vrijeme od oko dva sata (ili cijelog dana, ovisno o dogovoru) koje vas fotograf traži za fotografije mladenaca. To su one lijepe fotkice na kojima ste vas dvoje u ljubavnom zanosu/igri/smijehu… Te fotografije čine većinu vjenčane knjige (wedding book). Nemojte zaboraviti planirati to vrijeme! Naravno, ako želite lijepe fotografije kao uspomenu koja će trajati.

 

5. Zaboravili ste na medeni mjesec

Fokusirali ste se na vjenčanje, planiranje svake sitnice do u detalje i na kraju zaboravili na najvažniji dio vašeg novog koraka u vezi? Događa se. I češće nego mislite.

Iako, od samog planiranja putovanja, stresnije je ipak pakiranje. Zato, kao što smo vam opisali u točki 2, dok se netko s vama bavi planiranjem vjenčanja, vi se posvetite planiranju medenog mjeseca i popisu stvari koje ne smijete zaboraviti na putovanju.

 

No, bez obzira na sve – pokušajte se što više opustiti i zabavljati.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *