5 jednostavnih pravila da uvijek izgledate savršeno na fotografijama

Bez obzira planirate li svoje vjenčanje još kad ste bili djevojčica koja je sanjarila o vjenčanju iz bajke, ili ste više “moderniji“ tip žene koja ima drugačije planove, priča uvijek ide nekako ovako.

Zaručili ste se, odabrali ste datum i jedva čekate taj trenutak. Skrolate Pinterestom, pričate s prijateljicama i skupljate inspiraciju. Savršena vjenčanica, savršene cipele, savršena frizura, savršena ceremonija, savršena večera. Savršeno. I konačno dođe taj savršeni dan! I sve je divno, baš kako ste planirali. Vjenčanica je savršena, vi blistate, svima izgledate kao prekrasna princeza i vi se tako osjećate. Večera je uspjeh, svi su zadovoljni, vi ste i dalje prekrasni. Ljubav, sreća i sve ono što ste sanjali.

A onda fotograf pošalje fotografije. I odjednom se dobar osjećaj rasprsne. Ukočeni izrazi lica, umjetni (bolni) osmjeh, masno čelo, podočnjaci, izbjegavanje objektiva. Da ste se barem sjetili uvući trbuh i malo ispraviti leđa…

Stres je samo jedna od nuspojava utrke s vremenom planiranja vjenčanja, a utrku s novcima vam malo tko spomene. Međutim ono što vam nitko ne kaže jest kako dobro izgledati na fotografijama. Zato smo mi tu.

1. Vježbajte poze

Znate li zašto manekenke uvijek izgledaju dobro na fotografijama? Zato što su davno uvježbale neke poze u kojima znaju da izgledaju dobro. I ne samo to – još ih kao mlade djevojke nauče kako “znati“ koja im poza najviše laska i koja strana lice najbolje izgleda.

Tips&tricks

Vježbajte i vi! Uzmite vremena s dragim i vježbajte zajedno. Prosurfajte internetom i potražite najbolje poze u kojima biste se htjeli vidjeti na fotografijama i vježbajte ih pred ogledalom. “Okinite“ par fotografija i provjerite. Neka to bude zadataka koji ćete naložiti kumi. Također, najčešće je lijeva strana lica ona “dobra“ strana. Istražite.

2. Isprobajte make-up

Fotografije su uvijek bolje kad imate više šminke na licu, doduše to nije slučaj s fotografijama krupnih planova lica. Svakako vam preporučujemo isprobavanje make-upa prije velikog dana, a taj testni trenutak iskoristite za vježbu pred objektivom.

Tips&tricks

Pokušajte biti što duže s istim make-upom tijekom dana kako biste istestirali i trenutak u kojem se znojite, naučili što učiniti kad se T-zona počne sjajiti i kako na brzinu popraviti sve.

 

3. Opustite lice

Mislite da imate žute zube ili su previše iskrivljeni za savršeni osmijeh? Sreća se vidi na fotografijama, zato vježbajte otvoreni i zatvoreni osmjeh, pogled prema kameri, nagib glave. Krivi zubi mogu izgledati jako simpatično, a ako se potrudite, stignete i posvijetliti boju kod stomatologa.

Tips&tricks

U velikoj sali izbjegavajte osvjetljenje koje će vam biti iznad glave, jer vam radi sjene na licu i ističe podočnjake.

4. Pazite na alkohol

Zadnje što želite jest vidjeti sebe u alkoholiziranom stanju na fotografijama. Ne kažemo da ne smijete piti na svom vjenčanju, dapače – samo pripazite da ne prijeđete onu “lijepu“ granicu.

Tips&tricks

Iako je vaše vjenčanje zapravo vaš najveći (i najskuplji) tulum, ne želite se ujutro probuditi “bolesni“ s rupom u sjećanju. Pravilo glasi: koliko čaša alkohola, toliko čaša vode. A alkohol neka bude što blaži.

5. Opustite se

Znamo da je ovo lako reći (napisati), nego učiniti, ali pokušajte. Ako ste napravili sve ovo što smo vam savjetovali, ne biste trebali imati problema. Smijte se, veselite, plešite, pričajte s ljudima – uživajte u svom danu. Budite zaigrani, budite ozbiljni, budite ono što jeste i izgledat ćete predivno.

Tips&tricks

Bez imalo ustručavanja pokažite fotografu koje poze želite vidjeti na svojim fotografijama. Pokažite mu kako želite izgledati i dobit ćete oo što želite. Uostalom, tako ćete i fotografu pomoći da vam izradi savršene fotografije koje ćete čuvati godinama.

 

Ne marite za fotografe, oni će bez obzira škljocati oko vas cijeli dan, a prirodne fotografije su najljepše uspomene.

Fotografije u članku by Art Bite Studio.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *